Tražilica

04090951
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
2055
12053
54539
4090951
Vijesti iz kantona Basel Stadt & Land

U organizaciji Pedagoškog centra Basel (PZ.BS), Gradske knjižnice i JUKIBU knjižnice održava se 38. Basler Jugenbücherschiff (38. baselački brod za mlade) gdje će učenici Hrvatske nastave u Baselu sudjelovati u programu Lesecafee čitanjem i slušanjem priča na različitim jezicima među kojima je i priča na hrvatskom jeziku.

Opširnije...

 

U sklopu projekta Geschichtenbaum JUKIBU knjižnice koji se redovito ostavaruje tijekom školske godine u suradnji s učiteljima materinskog jezika i kulture u Baselu, a na sam Europski dan jezika 26. rujna 2018. godine ostvarena je i suradnja s učenicima baselačkih škola i učiteljicom hrvatskoga jezika.

Opširnije...

U srijedu, 23. svibnja 2018.g., u Interkulturalnoj knjižnici JUKIBU  u Baselu po prvi put je održan Dan čitanja u Švicarskoj. Skupina učenika hrvatske nastave iz Basela dobila je pozivnicu i priliku sudjelovati  u čitanju priča na stranim jezicima koje se po prvi puta organiziralo u Švicarkoj pod nazivom Schweizer Vorlese Tag.

Opširnije...

U srijedu, 26. rujna, u 15.30 sati održat će se čitanje priče na hrvatskom i njemačkom jeziku.

 

Riječ je o slikovnici Ica lažljivica hrvatske književnice Sonje Tomić. Djevojčica Ica nakon prvomajske šale počne izmišljati i lagati sve dok ne dospije u Lažigrad. Što se tamo dogodilo?

Opširnije...

U crkvi sv. Mihaela u Baselu 13. svibnja svečano je obilježen Majčin dan. Nakon svete mise tijekom  koje su prvopričesnici izveli svoj prvopričesnički igrokaz te se predstavili krizmanici uslijedio je i program učenika hrvatske nastave iz Basela i Liestala.

Opširnije...