Tražilica

06579574
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
2121
24406
107756
6579574

„Sveti Niko svijetom šeta traži djecu svoju...“,  pjevušili su učenici učenici HN Basel (Brunnmatt i Wasgenring), HN Liestal i HN Rheinfelden u Lausenu gdje je 14.prosinca HKM Basel organizirala svečani program dočeka svetog Nikole.

Svi učenici hrvatske nastave predstavili su se Božićnom pričom kojom su recitacijama, igrokazima, recitalima, pjesmom i sviranjem pokazali svetom Nikoli koliko su se trudili u došašću i koliko je lijepo krasnosloviti, pjevati i glumiti na svom materinskom- hrvatskom jeziku. Program je uveličao i zajednički nastup učenika hrvatskih škola i članova Kulturno-umjetničkog društva Croatia Basel koji su svečano otpjevali hrvatsku himnu. Nakon nastupa učenika uslijedio je predivan nastup KUD-a Croatia Basel koji je sve nazočne ostavio bez daha.

U dvorani je bila lijepa atmosfera kojom su svi nazočni pokazali koliko cijene i poštuju trud i rad učenika hrvatskih škola. Učenici iz spomenutih hrvatskih škola svojim izvsnim nastupom privukli su pozornost svih prisutnih i uz stihove „ Dođi, dođi sveti Niko...“ spremno dočekali sv. Nikolu kada je sa svojim anđelima i krampusom došao u dvoranu podijeliti darove.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji HKM Basel,  trudu roditelja i učenika hrvatske nastave navedenih škola i članovima KUD-a Croatia Basel Nikolinje je razveselilo dječicu i sve prisutne te će zasigurno svima ostati u lijepom sjećanju na proteklo došašće.

Još puno lijepih Nikolinja i sve najbolje u novoj godini žele učenici i učiteljica HN u Baselu, Liestalu i Rheinfeldenu.

 

Dolazak Sv. Nikole s anđe...
Nastup KUD-a Croatia Base...
Nastup učenika HN Basel (...
Nastup učenika HN Basel (...
Nastup učenika HN Basel, ...
Nastup učenika HN Liestal
Nastup učenika HN Rheinfe...