Tražilica

06146608
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
4268
4268
63662
6146608

Na poziv Karin Steinemann, nadležne osobe za učitelje HSK-kulture u kantonu Schaffhausen, sudjelovala sam na noći čitanja u školi Steingut u Schaffhausenu. Bila je to odlična prilika za promociju Hrvatske, hrvatske kulture i hrvatske književnosti.

Za čitanje sam odabrala priču Andreje Petrlik Huseinović „ Ciconia ciconia- bijela roda“. Tema priče je bijela roda koja zbog rata mora otići iz svog idiličnog mjesta Čigoč tražeći novi dom. Nakon godina lutanja, traženja i „progonstva“, roda se vraća u svoj dom, na svoj stari dimnjak, okružena poznatim dječjim smijehom te ostalim rodama.Noć čitanja organizirana je tako da su se sve učionice u školi Steingut pretvorile u čitaonice, a svakih 15 minuta izmjenjivali su se novi čitači i priče. Za svako odslušano čitanje, učenici su dobili žig u knjižice kako bi imali službenu potvrdu o svom sudjelovanju. Na čitanju hrvatske priče okupilo se dvadesetak slušatelja koji su svi razumjeli hrvatski jezik.

Hvala gospođi Steinemann i švicarskim školskim vlastima koji su nam dali priliku za promicanje naše pisane riječi.

{webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

Cialis moci být získat v různých země, a to není ohromující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všechno, co se děje a vláda to ví.