Tražilica

05259898
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
2682
31204
89265
5259898

 

Sportski susreti „Wollerau '09“ – 30. svibanj 2009

   U subotu, 30. svibnja 2009, održani su 3. Sportski susreti učenika Hrvatskih dopunskih škola Bäch i Siebnen. Po prekasnom proljetnom vremenu na nogometnom igralištu Roos u Wollerau okupilo se 50ak djece i roditelja, te odmjeravalo snage u različitim sportskim disciplinama. 

 Sportski dio programa je započeo nogometnom utakmicom između majki i kćeri. Kao i proteklih godina mame su već nakon prvih nekoliko minuta počele zapitkivati suca koliko se još igra i kada će već jednom svirati kraj. No sudac se nije dao ometati tako da su prilično zadihane mame ipak uspjele odigrati cijelu utakmicu u kojoj su njihove kćerke i ove godine odnijele ubjedljivu pobjedu. 

Sportski program je nastavljen utakmicom između očeva i sinova koja je ovaj put završila tijesnom pobjedom starije generacije. Iako su sinovi pokazali zavidnu razinu nogometa, tate su dokazali da ipak još nisu za odbaciti. Nakon očeva i sinova snage su odmjerili sinovi i kćeri, majke i sinovi, a na samom kraju nogometnog programa na teren su izašli mame i tate. Susret između mama i tata bio je kao i uvijek mješavina wrestling-a i nogometa, tako da je ponekad izgledalo da se radi o američkom, a ne o nama poznatom europskom nogometu. Sudac je nebrojeno puta morao zažmiriti na jedno oko, a ponekad i na obadva. Unatoč tome utakmica je protekla bez ijednog incidenta, ali zato uz puno smjeha, naguravanja, povlačenja za ruke i valjanja po travi. 

Nakon nogometa, na programu sportskih susreta je bilo tradicionalno skakanje u vrećama i potezanje konopa, a djeca su sa svojim roditeljima i prijateljima nakon nogometa zabavljala igrajući stolni tenis, te badminton i odbojku. 

Kulinarski dio sportskih susreta je ove godine prošao u znaku izvrsnog gulaša „Čobanca“, te nezaobilaznog roštilja. Iako smo se na početku susreta pitali tko će sve to pojesti, na kraju se uspostavilo da su majke još jednom dobro procijenile potrebnu količinu hrane. 

Susreti su završeni kasno navečer uz pjesmu i pratnju tamburica. Sve je prošlo u najboljem redu, tako da se već unaprijed veselimo slijedećim sportskim susretima koji će se održati krajem slijedeće školske godine. Zahvaljujemo se još jednom svim roditeljima koji su pomogli u organizaciji i provođenju ovih susreta, te se nadamo da ćemo se naredne godine okupiti u još većem broju.

 

Cialis moci být získaná v různých státy, a to není překvapující. Vše se dá vysvětlit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlení pro vše, co se děje a vláda to ví.