Tražilica

05259773
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
2557
31079
89140
5259773

 

 

U nedjelju 13.12.2009 održana je tradicionalna proslava Nikolinja u dvorani župne crkve u Freienbach-u u organizaciji Misijskog vijeća Pfäffikon SZ. Djeca su mu kao i svake godine priredila veliki i lijepi doček. Prvo su nastupili učenici Hrvatski dopunskih škola iz Galgenena, Wilena i Einsiedelna po vodstvom učiteljica Nine Vladović i Mirjane Grubišić. Na pozornici su se nizali i ispreplitali igrokazi, recitacije i vesele pjesmice. Nastupio je i jedan mali rock-band iz Einsiedelna koji je specijalno za ovu priliku svoj inače čvrsti rokerski zvuk zamijenio sa nešto blažim i nježnijim tonovima prigodnih božićnih pjesama. 

Nakon učenika Hrvatskih dopunskih škola na pozornicu je po drugi puta pred svojom domaćom publikom nastupila Dječja Folklorna Skupina "Duga" iz Pfäffikona. Mali Dugini folkloraši su prvo odpjevali "Radujte se narodi" dok ih je pratila njihova Matea na orguljama. Nakon toga su odplesali dvije koreografije iz Slavonije - "Hopa cupa skoči" i "Kalendari". Cupkalo se, plesalo, pjevalo i ijukalo uz muzičku pratnju brača i bugarije. Ovo je bio veći ukupno peti po redu nastup ove mlade folklorne skupine. Do sada su imali po jedan nastup u Zugu, Baaru, Hurdenu i dva nastupa ovdje u Pfäffikonu. Svaki puta nas iznenade nekom novom pjesmom, nekom novom koreografijom. Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu, mnogo strpljenja i ustrajanosti, te mnogo, mnogo novih članova. 

Završetkom nastupa malih folkloraša na pozornici je zavladao mir, a u dvorani se sve više šuškalo o tome kako je Sveti Nikola primjećen u blizini crkve, no kako se još ne zna sa sigurnošću da li će i naći vremena da svrati do nas. Vrijeme je prolazilo, a nestrpljenje i neizvjesnost je raslo iz trenutka u trenutak sve dok se u daljini nije začuo onaj poznati zvuk praporaca. "Sveti Nikola, Sveti Nikola" povikali su sitni dječji glasovi očekujući svaki čas da iza ugla ugledaju onaj poznati lik sa dugom, sijedom bradom. I tada se konačno pojavio Sveti Nikola srdačno pozdravljajući djecu koja su se potiho pitala - da li ću i ja dobiti poklon, da li sam i ja baš uvijek bio dobar. No Sveti Nikola je kao i svake godine donio poklone za sve, iako se Krampus nešto bunio i posvuda mahao svojim šibama. Sveti Nikola ga je u jednom trenutku pozvao u stranu i objasnio mu da ovdje za njega ove godine, isto kao i prijašnjih godina jednostavno nema posla.  

No Sveti Nikola nije donio poklone samo za djecu. Ovaj put nije zaboravio niti one nešto veće - naše učiteljice Mirjanu i Ninu, sestru Zdenku i fra Radu, a niti sve naše Lucije kojima je danas bio imendan.  

I tako je prošlo još jedno Nikolinje u Freienbachu. Koristimo priliku da još jednom pohvalimo neumorne članove Misijskog vijeća Pfäffikon bez čijeg neumornog rada svega ovoga ne bi niti bilo, te da najavimo slijedeće druženje - Pokladnu zabavu koja će se održati u istoj dvorani u subotu, 13. veljače 2010. godine.

 

 

 

 

Sveti Nikola darove sprema

 

 

Voditeljski par

 

 

Igrokaz "Darovi Svetog Nikole"

 

 

Igrokaz "Zeko i Snjegović"

 

 

Tiha noć, bijela noć ...

 

 

Igrokaz "Do srca tvog noćas će sići bog"

 

 

Rock-Band iz Einsiedelna

 

 

Mali "Dugaši" sa voditeljicom Tanjom i fra Radom

 

"Hura, dobili smo darove!"

 

Pokloni za naše učiteljice Mirjanu i Ninu, sestru Zdenku i fra Radu

 

Cialis může být získány v různých státy, a to není překvapující. Vše se dá vyložit. Téměř všechny. V zemi, jako je České má vysvětlením pro všechno, co se děje a vláda to ví.