Tražilica

05448321
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
3139
25863
15568
5448321
Vijesti iz kantona Ticino

Svake godine u prosincu obilježavamo omiljenog dječjeg sveca, svetog Nikolu. Tradicionalno se u Ticinu održavaju dvije proslave, jedna u Luganu, a druga u Giubiascu. 

Opširnije...

Prošli vikend održali smo proljetno-uskršnju radionicu u Ticinu. Proljeće je mnogima najdraže godišnje doba, a kako i ne bi bilo kad nas sunčeve zrake mame vani, ptičice pjevaju, priroda se budi, a i Uskrs je blizu. 

Opširnije...

Ovog prosinca u Ticinu je kao i uvijek bilo veselo. Učenici hrvatske škole s učiteljicom su pripremili program za proslavu blagdana svetog Nikole, a u prostorijama Hrvatskog kluba Ticino održali smo božicnu radionicu.

Opširnije...

Veljača je prevrtljivi mjesec, jedini ženskog imena. Možda je zato uvijek vesela: u Ticinu smo obilježili Valentinovo, čitali pjesmu Jure Kaštelana Volio bih da me voliš, radili valentinovske čestitke za simpatije, rješavali ljubavne križaljke i pričali što bismo mi voljeli da se dogodi. 

Opširnije...

Svake godine u mjesecu studenom učiteljice hrvatske škole u Švicarskoj okupljaju svoje učenike u večernjim satima na Noć čitanja. Jedan od omiljenih događaja u hrvatskoj školi uvijek je rado posjećen jer je to još jedna prilika da se družimo, čitamo, učimo i maštamo zajedno.

Opširnije...

Svake godine djeca u Ticinu obilježavaju Majčin dan svečanom priredbom i izrađujući na nastavi neku sitnicu za svoje majke. Ove godine djeca su na nastavi izrađivala čestitke koje su ukrasili cvjetovima, ručnim radom izrađenim od savitljivih žičica. 

Opširnije...