Tražilica

05463955
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
433
433
31202
5463955

 

S istočne strane Ženevskog jezera, iz gradića s pogledom na francuske Alpe, Montreuxa, stiže jedna lijepa vijest. Zahvaljujući motivaciji hrvatskih obitelji s tog područja, u tijeku je otvaranje Hrvatske škole. Prisjetimo se, hrvatska se nastava u Montreuxu održavala do prije desetak godina te u obližnjem Veveyju gdje je posljednja generacija hrvatskih školaraca završila nastavu materinjeg jezika i kulture 2013. godine kada je škola zbog nedovoljnog broja učenika zatvorila svoja vrata. Proces za dobivanje učionice je u tijeku, a detaljne informacije o upisima djece možete dobiti od učiteljice Emilije Petričević Galinec. 

Mobitel: 078 800 67 44

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stjepan Radić je davno rekao da je jezik hranitelj naroda. Bez hrane polako nestajemo, umiremo. Naša je odgovornost da svoje korijene održimo živima gdje god se nalazimo.

Zato slijedimo aktivno misli Stjepana Radića: Dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i poštujemo, njime govorimo i pišemo, pročišćavamo, dotle živi i narod, može se među sobom razumijevati i umno sajedinjavati, ne preliva se u drugi, ne propada.

Draga djeco, vidimo se u školi gdje vas očekuju hrvatska slova, priče, pjesmice, igre. Svakim susretom bit ćete bogatiji te nakratko, jednom tjedno, krenuti na uzbudljivo putovanje u Domovinu.

 

 

 

 

Cialis moci být získat v různých země, a to není úžasnou. Vše se dá vysvětlete. Téměř všechno. V zemi, jako je České má vysvětlení pro všichni, co se děje a vláda to ví.