Tražilica

03316721
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
257
15902
51553
3316721

Vijesti vezane uz Hrvatsku nastavu u Švicarskoj i Udrugu roditelja Hrvatske dopunske Škole

Kada je posrijedi najvažnija sporedna stvar na svijetu, zaraza se širi munjevitom brzinom na sva dostupna područja. Naravno da to nije zaobišlo ni hrvatsku nastavu iz  kantona Zürich (Bülach, Dietikon, Kappeli, Küsnacht,Uster, Winterthur), kantona Aargau (Birr,Nussbaumen, Spreitenbach) i kantona Thurgau (Kreuzlingen).

Opširnije...

Krajem travnja i tijekom svibnja održane su tradicionalne priredbe povodom Majčinog dana u francuskom govornom području. Učenici su tom prigodom recitirali prigodne sadržaje, glumili u igrokazima i kraćim scenskim igrama, pjevali i plesali. 

Opširnije...

“Uvijek je bila u pjesmama majčina ljubav opjevana.” Veliki broj pjesnika pisao je i piše o ljubavi majke prema djetetu. Nije jednostavno opisati tu ljubav koja je tako posebna, nesebična, požrtvovna, bezgranična, vječna… Čitali smo pjesme posvećene majkama, promišljali o stihovima i razgovarali. 

Opširnije...

Prošle školske godine smo (učenici, roditelji i učiteljica Hrvatske nastave iz Arbona, St. Gallena, Balgacha, Heerbrugga i Uzwila) posjetili naše prijatelje u Vinkovcima, a sada se ostvario naš san za ponovni susret i dolazak naših prijatelja (učenika 4.b razreda iz OŠ Bartola Kašića, njihovih roditelja i učiteljice Zvjezdane Kelava) u Švicarsku.

Opširnije...

Ove su se godine proslave Majčina dan u istočnoj Švicarskoj, točnije u nastavnim mjestima Arbon, Balgach, Heerbrugg, St. Gallen i Uzwil održavale tijekom cijeloga svibnja.

Opširnije...

Dragi učenici, poštovani roditelji i posjetitelji naše stranice,

nakon dugotrajnog međusobnog konzultiranja želimo vas obavijestiti da su Upravni odbor Udruge roditelja Hrvatske dopunske škole, učiteljice hrvatske nastave i koordinatorica odlučili prekinuti natječaj zbog mogućeg manipuliranja glasovima.

Opširnije...

Uskoro kreće drugi dio realizacije našeg projekta ,,Pišem priču, pišem bajku”. Učenici su proteklih mjeseci vrijedno pisali priče i bajke koje će biti objavljivane od 16. do 28. travnja, jedna priča po danu. Glasovanje će biti omogućeno svima putem ankete na našoj straniciod 29. travnja do 26. svibnja.

Opširnije...

Čekajući Uskrs i proljetne praznike, proteklog tjedna u nastavnim mjestima Sarnen, Menziken, Emmenbrücke i Luzern razgovarali smo o uskršnjim običajima u Hrvatskoj, simbolima i vjesnicima proljeća, a na radionicama nastali su veseli i šareni radovi kojima ćemo ukrasiti blagdanske stolove i čestitke za članove obitelji.

Opširnije...