Tražilica

06584035
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
3104
3104
112217
6584035

Vijesti vezane uz Hrvatsku nastavu u Švicarskoj i Udrugu roditelja Hrvatske dopunske Škole

Ovu jesen nismo dočekali tiho, već smo se divili njezinim raznolikim bojama odjevena lišća, čije su lica svoj odraz našla na jezerima obasjanima suncem, nakon prošlih dana jesenske kiše. 

Opširnije...

Marljivi učenici hrvatske nastave iz Natersa i Yverdon-les-Bainsa proslavili su njezin povratak izradom šarenih razglednica od kolaž-papira s motivima jeseni. Uz veselu atmosferu, smijeh i razgovor o lijepim i onim manje lijepim stranama jeseni, u tren oka nastale su šarene slike razigranih vjeverica, tmurnih oblaka, suhog lišća, sočnih krušaka, jabuka i bundeva...

Opširnije...

“Jesen je prosula zlato po lišću, cvijeću i travi...”, a dio svoje zlatne prašine prosula je i po našim učionicama kroz plodove kestena, jabuka i otpadnuto listopadsko lišće.
Učenici su svojim radovima oživjeli jesenske listove, a pričama im udahnuli neke zanimljivije živote.

Opširnije...

Dragi učitelji i učiteljice, sretan nam naš dan.

Biti učitelj je najveći čin optimizma. 

Poštovani roditelji,

po preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te švicarskih

školskih  vlasti, do nove obavijesti odgađa se održavanje roditeljskih sastanaka hrvatske nastave u Švicarskoj Konfederaciji.

O  svim mjerama zaštite na nastavi, obavijestit će vas učitelji na pojedinim nastavnim mjestima jer svaka škola ima svoj plan zaštite kojega se trebamo pridržavati.

 

Hvala na razumijevanju.

 

Božena Alebić,

koordinatorica HN u Švicarskoj

Neka čitanje bude zabavno i izvor zadovoljstva! Čitanje produbljuje odnos između roditelja i djeteta. Dijete tako postaje bogatije za cijeli život, a od vas se traži samo malo vremena i strpljenja. Važno je čitati svaki dan!

Opširnije...

Još malo pa ćemo ući u osmi tjedan bez Hrvatske nastave u Švicarskoj. U cijeloj ovoj kaotičnoj situaciji, neke su pak osobe pokušale na daljinu pokloniti svoj profesionalni maksimum nama i našim obiteljima. Stoga se ovim tekstom želimo obratiti i zahvaliti prvenstveno njima. To su naše učiteljice!

Opširnije...