Zovem se Aleksandra Šeremet. Diplomirala sam povijest i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nedavno sam završila poslijediplomski studij prevoditeljstva, a od proljeća 2014. sam ovlašteni ispitivač za ispite iz engleskog jezika Sveučilišta Cambridge. S obzirom da me na rad motiviraju nove spoznaje i inovativnost u struci, nastojala sam sudjelovati na brojnim stručnim skupovima kako bih što uspješnije usavršavala svoj osobni pristup nastavi i kreirala vlastiti stil podučavanja. Stručni skupovi uključuju županijska stručna vijeća profesora povijesti, konferenciju o obrazovanju djece migrantskog podrijetla, 23. konferenciju Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika, online seminare o upotrebi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u nastavi, stručno usavršavanje iz povijesti u Yad Vashemu u Izraelu, itd. Veseli me što sam imala priliku stečenim znanjima i iskustvom doprinijeti kvaliteti nastave i u svojim bivšim nastavnim mjestima Zugu, Erstfeldu, Brunnenu, Thalwilu i Einsiedelnu. Koordinatorica sam Hrvatske nastave u Švicarskoj od školske godine 2017./2018.

U slobodno vrijeme volim čitati, boraviti u prirodi, ići na koncerte, putovati i družiti se s prijateljima.   Zovem se Ana Leko i dolazim iz Prološca Donjeg pored Imotskog. Rodila sam se 14.12.1985., osnovnu i srednju školu završila sam u Prološcu i Imotskom. Nakon srednje škole na Filozofskom fakultetu u Splitu diplomirala sam kroatistiku i talijanistiku. Sedam godina radila sam u Ekonomskoj školi u Imotskom, sudjelovala u radu kulturnih udruga na području Imotske krajine i odlučila prihvatiti novi izazov i postati učiteljica hrvatske nastave u inozemstvu. Od 2017./2018. predajem hrvatski jezik i kulturu u Bellinzoni, Asconi, Luganu i Mendrisiu.

U slobodno vrijeme čitam, gledam filmove, putujem, veselim se druženjima s prijateljima, učenju i prenošenju znanja te upoznavanju novih ljudi i krajeva.


Lijep pozdrav svima! Zovem se Jelena Bušić i od školske godine 2017./2018. predajem u kantonima Zürich i Schaffhausen na nastavnim mjestima Regensdorf, Schaffhausen, Adliswil, Neuhausen i Zürich Friesenberg. Po struci sam profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika s jednogodišnjim iskustvom u Osnovnoj školi Petra Preradovića u Zagrebu gdje sam predavala njemački kao strani jezik.

U slobodno se vrijeme bavim plesanjem i čitanjem. Obožavam odlaske u kazališta i putovanja (čija se kilometraža dolaskom u Švicarsku drastično povećala!), a osobito upoznavanje drugih ljudi, njihovih kultura i načina života.
 

Zovem se Jelena Deljak. Rođena sam 4. 10. 1991. godine u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini. Od 1992. godine živim u Zagrebu gdje sam odrasla i školovala se.  Po završetku srednje škole upisujem Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, učiteljski studij s modulom informatika. Za vrijeme studentskih dana obogaćivala sam svoju pedagošku praksu radom u dječjoj igraonici i volontiranjem u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra. Nakon završetka studija radila sam kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Dr. Vinka Žganca u Zagrebu.

Nastavna mjesta u kojima radim od školske godine 2017./2018. su: Zug, Erstfeld, Brunnen i Einsiedeln.

U slobodno vrijeme volim pohađati stručne edukacije, čitati, gledati kazališne predstave, putovati, družiti se i smijati. Hrvatsku nastavu prihvaćam kao veliki izazov, ali i čast. Veselim se radu s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se da ćemo uživati u otkrivanju ljepota hrvatskoga jezika i kulture.


Zovem se Andrijana Matić Matičević, rođena sam u Slavonskom Brodu gdje sam završila opću gimnaziju. Studij hrvatskoga jezika i književnosti završila sam u Osijeku na Filozofskom fakultetu gdje sam odslušala i sveučilišni poslijediplomski doktorski studij kroatistike.

Kao profesor hrvatskoga jezika i književnosti počela sam raditi 1998. godine. Tijekom radnog učiteljskoga staža radila sam i kao knjižničar, vodila dramsku skupinu, novinarsku skupinu, recitatorsku skupinu, glagoljašku skupinu, izbornu nastavu Kultura hrvatskoga jezika i književnosti, bila sam razrednica te sudjelovala na brojnim događanjima u školi i izvan škole, natječajima, projektima, susretima, natjecanjima  i stručnim usavršavanjima.

Uz učiteljski posao obavljam poslove lektoriranja i pisanja promidžbenih spisa, korektora. Od 2000. g. zaposlena sam u Osnovnoj školi Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. U Švicarsku dolazim iz Zagreba sa svojom kćeri Karmen.

U hrvatskoj nastavi u inozemstvu već sam radila u Švicarskoj u kantonu Aargau i Zürich od 2005. do 2009. godine. Sada radim u hrvatskoj nastavi u Baselu, Oftringenu, Liestalu i Rheinfeldenu. 


Mirjana Grubišić, rođena u Sinju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla sam zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti.

Stalno sam zaposlena na jednoj srednjoj strukovnoj školi u Zagrebu.

Od 2000. do 2003. radila sam kao lektor hrvatskog jezika i književnosti na Karl-Franzens-Universitätu u Grazu, a od 2006. do 2010., kao učiteljica Hrvatske nastave u Švicarskoj (Zug, Brunnen, Einsiedeln i Altdorf). 

Od školske godine 2017./18. radim u nastavnim mjestima: Horgen, Wohlen, Buchs (SG) i Chur. 


Zovem se Tamara Vadlja. Rođena sam 18. lipnja 1967. u Čakovcu. Učiteljica sam razredne nastave i radim kao učiteljica već 25 godina. Prošla sam mnoštvo edukativnih seminara, radionica u domovini i inozemstvu. Stekla sam bogato iskustvo u struci i želja mi je što više znanja prenijeti na svoje učenike. Od 2017./2018. školske godine bit će to učenici u kantonima Aargau, Schwyz, St.Gallen i Zürich u mjestima Kleindöttingen, Pfäffikon, Rapperswil, Opfikon i Urdorf. Ovo mi je treći mandat u Švicarskoj Konfedraciji.

U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi, šetati, voziti bicikl, plivati, igrati se s djecom i družiti se.  Najveće bogatstvo koje imam je moja obitelj.


Božena Alebić. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Splitu. Učiteljica sam razredne nastave sa stalnim radnim mjestom u Osnovnoj školi kneza Trpimira u Kaštel Gomilici te privremenim u kantonu Zürich gdje sam radila u dva navrata. Vodila sam integracijsku nastavu i bila predstavnica hrvatske nastave pri Pedagoškoj Komisiji ispred švicarskih školskih vlasti i ostalih nastava materinskih jezika i kultura u kantonu Zürich. U tom sam periodu na Visokoj pedagoškoj školi u Zürichu završila studij za učitelja nastave materinskih jezika i kultura u specifičnim uvjetima, odnosno u inozemstvu.

Moji su učenici  uspješno sudjelovali na mnogim natjecanjima i osvajali nagrade: dvije godine zaredom prva mjesta, a treću godinu dva druga mjesta na natjecanjima literarnih radova Zlatne ribice u organizaciji Hrvatske matice iseljenika te prvo mjesto na prvom švicarskom natječaju Izradi omot knjige u organizaciji švicarskih školskih vlasti.

Od školske 2017./2018. radim u hrvatskoj nastavi u kantonima Wallis i Bern, na nastavnim mjestima Sion, Visp, Naters, Zermatt i Thun.


Zovem se Danijela Babić. Dolazim iz Vinkovaca. Studij povijesti završila sam u Zagrebu. Od 2003. godine predajem povijest u dvjema osnovnim školama u široj okolici Vinkovaca.

Od školske godine 2015./2016. radim u nastavnim mjestima Arbon (kanton Thurgau), St. Gallen, Balgach i Uzwil (kanton St. Gallen). Ovo je moj drugi mandat u Hrvatskoj nastavi u Švicarskoj i jako se veselim novom početku. Moju obitelj čine suprug i dvoje djece. Volim putovanja, knjige, kazalište i čokoladu.
 

Zovem se Zlata Maršić Ferić. Rođena sam u Vinkovcima. Osnovnu školu sam završila u Bošnjacima, a srednju u Zagrebu u XV. gimnaziji (MIOC). Dodiplomski studij sam upisala na Hrvatskim studijima i stekla visoku stručnu spremu i stručni naziv profesor hrvatske kulture (diplomirani kroatolog) i profesor sociologije (diplomirani sociolog). Zvanje diplomiranog knjižničara stekla sam na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Učiteljsko zvanje zahtijeva cijeloživotno učenje i u skladu s tim bila sam na velikom broju stručnih predavanja i radionica. Moja matična škola je OŠ Stjepana Cvrkovića u Starim Mikanovcima.

Od 2007. do 2011. godine sam radila u kantonima Graubünden, Glarus i St. Gallen. To je bilo moje prvo iskustvo u radu izvan domovine. Od ove školske godine radim u kantonu Bern i Aargau. Svoje slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi i dobrom društvu. Protiv malodušnosti koristim najstariji i najbolji lijek hodanje. Amaterski se bavim kazališnom glumom i volim bijeg u svijet knjiga. Veselim se ponovnom radu u Švicarskoj.


Zovem se Dunja Mlinjarić, rođena sam 24.3.1982. Odrasla sam u Pitomači u Podravini, a diplomu pedagoga i profesora hrvatskog jezika i književnosti stekla sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. godine zaposlena sam na neodređeno vrijeme na mjestu školskog pedagoga u Osnovnoj školi "Braća Radić" u Koprivnici - gradu koji miriše na čokolino.

Od školske godine 2015./2016. radim u hrvatskoj nastavi u kantonima Luzern, Aargau i Obwalden, na nastavnim mjestima Luzern, Emmenbrücke, Sarnen, Menziken i Wohlen.

Volim svoj posao, nova iskustva, dobro društvo i pozitivnu energiju.


Zovem se Emilija Petričević Galinec. Rođena sam u Koprivnici i po struci sam profesorica hrvatskog jezika i književnosti sa stalnim radnim mjestom u OŠ „Braća Radić“ u rodnom gradu te privremenim u kantonima Fribourg (Villars-sur-Glâne), Vaud (Lausanne, Yverdon-les-Bains, Vevey) i Ženeva (Meyrin), gdje od školske godine 2015./2016. odrađujem drugi mandat. 

Urednica sam i suautorica udžbenika za hrvatsku nastavu u inozemstvu Domovina na dlanu te suautorica priručnika za rad s darovitom djecom Škola za pet plus. Izvan nastave bavim se pisanjem, lekturom i filmskom umjetnošću. Slobodno vrijeme ispunjavam čitanjem, šetnjama, bicikliranjem i planinarenjem.

Ja sam Lea Kranjčić. Rođena sam 19. prosinca 1987. u Varaždinu.  Završila sam Prvu gimnaziju Varaždin  općeg smjera s dvojezičnim programom na engleskom jeziku. Nakon toga upisujem Učiteljski fakultet gdje sam stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja sa završenim modulom odgojnih znanosti. Radila sam kao pripravnik godinu dana u osnovnoj školi, kasnije kao asistent u nastavi s djecom s teškoćama te kao učiteljica u predškoli. Volim filmove, dobra štiva, rolanje, plivanje, putovanja i boravak u prirodi. Veselim se radu s djecom u Švicarskoj.

Nastavna mjesta u kojima radim od školske godine 2017./2018. su: Zürich Kappeli (ZH), Küsnacht (ZH), Birr (AG) i Spreitenbach (AG).