RSS

18. studenog, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Neizostavno smo, sjetno i dostojanstveno i ove godine na nastavi druge razine obilježili tužnu obljetnicu vukovarskog tragičnog ratnog stradanja, 18. studenog, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Izvrsno je od učenika prihvaćena jednostavna, ali snažna i dojmljiva, uvodna aktivnost RASTRGANO SRCE VUKOVARA, kroz koju smo prikazali kako su strašna ratna stradanja, kojih se s iznimnom tugom prisjećamo, ostavila dubok i neizbrisiv trag na srcu Vukovara, u srcima Vukovaraca.

Zaključili smo da svako NASILJE, čak i verbalno, POKRETANO MRŽNJOM I NETOLERANCIJOM OSTAVLJA istovjetne OŽILJKE.

Progovorili smo i o govoru mržnje, te zašto je bitno svakom njegovom obliku - radilo se o rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj diskriminaciji ili o vršnjačkom zlostavljanju, odlučno i glasno reći NE.

Nakon što smo kroz razgovor o poznatom usustavili strašne okolnosti koje su 1991. godine do ove tragedije dovele, učenici su s dostojanstvom i ponosom izgovarali vlastite asocijacije na SVETO IME VUKOVAR.

Potom smo te velike riječi uvrstili u mentalnu mapu, kako bi TRAJNO OSTALE ZAPISANE U NAMA.

Učenici su kući ponijeli, osim dojmova, i važnu zadaću - da u ovoj noći zapale SVIJEĆU ZA SVA SRCA KOJA SU PRESTALA KUCATI ZA VUKOVAR.

 

 

 
 
Powered by Phoca Gallery