RSS

 

Napokon smo dočekali taj dan. Sveti Nikola stigao je u Dulliken 7. prosinca 2014. godine. Nakon svete mise u župnoj dvorani okupio se velik broj djece i uzvanika koji su s nestrpljenjem čekali svetog  Nikolu. Budući da je svetog Nikolu na putu zadesila velika mećava, kako bi skratili čekanje, učenici Hrvatske nastave u Dullikenu pripremili su prigodan program.

Dok se sveti Nikola probijao kroz snijeg i led, saznali smo tko je on zapravo. Učenica Lea Radić svetom je Nikoli čestitala imendan, a Ante Lovrić nam je rekao zašto je sveti Nikola najbolji svetac. Robin Bičvić i Ivan Lovrić razveselili su se darovima svetog Nikole. Poslušali smo igrokaz Pismo svetom Nikoli u kojem su tri vražića pokušala dobrog dječaka usmjeriti na krivi put. Srećom, tu je bio anđeo pa ih je u tome spriječio. Nakon igrokaza slijedile su recitacije u kojima su učenici Valentin Ćorić i Manuela Radić izrekli svoje božićne želje, a na kraju je Carolina Ćorić svima čestitala Božić. Voditeljice programa bile su učenice Maja Lovrić i Severina Ćorić.

Nakon telefonskog razgovora i isprike na kašnjenju sveti Nikola pojavio se pred okupljenom djecom u pratnji dvojice Krampusa i tri vražića, ali i punom vrećom darova. Krampusi i vražići nisu imali posla jer su sva djeca bila dobra i marljiva i zato su dobila svoje darove.

Doček svetog Nikole bio je u znaku darivanja i pomaganja. Tijekom Nikolinja prodavane su božićne kuglice koje su izradili učenici, roditelji i učitelji hrvatske nastave u Švicarskoj. Prikupljena sredstva namijenjena su udruzi Jak kao Jakov iz Karlovca koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Velika hvala roditeljima i uzvanicima koji su prepoznali potrebu pomaganja, a posebno fra Šimunu Ćoriću na nesebičnoj donaciji.

Kako je bilo u Dullikenu, pogledajte na fotografijama koje slijede.

 
 
Powered by Phoca Gallery