RSS

Autor: Darija Matijašević

Bavarsko plavetnilo dočekalo je učenike i roditelje hrvatske nastave iz Chura, Sargansa i Buchsa na svetog Antu 2015. godine.

Najprije smo razgledali Bavaria Filmstadt gdje smo ušli u svijet snimanja filmova, serija i emisija. Nakon što smo se ondje lijepo nahodali smjestili smo se u središte Münchena koji nudi prizore grupa turista iz cijelog svijeta, mirise i okuse raznih poslastica, nezaobilazno pivo i perece, ulične zabavljače, opuštenu šetnju ili probijanje kroz subotnju gužvu u trgovinama. Tako su neki od nas uživali u šopingu, neki u razgledavanju, neki u bavarskom ručku, a neki u bureku iz hrvatske pekare Mlinar. Uslijedio je smještaj u hotelu i brzinsko presvlačenje za Therme Erding. Ljekovita vruća voda, unutrašnji i vanjski bazeni, valovi, vodene masaže, ležaljke na pijesku ili među palmama, brojni snack-barovi, restorani i koktel-barovi u bazenu pobrinuli su se da zadovoljni zaključimo prvi dan izleta, iako malo tužni jer nisu radili vodeni tobogani.

Sutradan ujutro obišli smo ubrzanim korakom Deutsches Museum, u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, ali je toliko prostran i raznolik da bi nam trebalo barem tri dana za sve izloške. Ručak nas je dočekao u hrvatskom restoranu Zadar sa domaćim specijalitetima. Tako siti uputili smo se prema olimpijskom parku, razgledali svijet BMW automobila, odabrali koji će nam se naći u garaži, a potom se popeli, dizalom, na 190 metara visok toranj koji nudi veličanstven pogled na cijeli München. Puni dojmova krenuli smo putem Švicarske, kako bi stigli zaključiti vikend i naspavati se za nove školske uspjehe.

 

 
 
Powered by Phoca Gallery