RSS

Autor: Maja Crnjac

 

U nedjelju 13. prosinca sveti Nikola posjetio je i darivao djecu u Joni. Program dočeka pripremili su mu učenici Hrvatske nastave u Rapperswilu i pjevači misijskog zbora pod vodstvom prof. Dragice Bošnjak.

Program su vodili učenici Lucija i Tadija. Izmjenjivale su se nikolinjske i božićne pjesme koje su pjevači izvodili te prigodne recitacije i igrokazi. Recitacije o svetom Nikoli govorili su Karlo, Adriana, Lena i Maria. Zimske praznike s pahuljicama i Snjegovićem poželio je Even. Igrokaz Jamac izveli su učenici Mateo, Tomislav, Lena, Raffaela i Ivana. Oni su nas podsjetili da nisu sve lađe potonule kad se nema novaca i dođe su u banci do nule. Na kraju igrokaza glavni lik je rekao: O hvala ti, Bože sveti, što se mene sjeti. Život mi je bio u rasulu, a sad sam opet bogat jer imadem svoju ljubav Julu. Od božićnih pjesmama obasjaju se sva lica, a jednu je na flauti izvela Ivana, naša vrijedna učenica.

Završili smo naš program mali, kojeg su učenici i zbor pripremili i dali. Uskoro je došao i sveti Nikola da podijeli darove koje ima. A mi smo podsjetili svako dijete da ne zaboravi reći mu hvala dok dar svoj prima.

Poslije darivanja uslijedio je zabavni program i popularna tombolu. Jer, kako su naši voditelji na početku rekli, iako je puno razloga hvatati se za glavu, ima i puno razloga da se okupljamo i na proslavu.

 

 

 
 
Powered by Phoca Gallery