RSS

Autor: Dunja Mlinjarić

 

Sveti Nikola ove je godine uranio i u subotu, 28. 11. stigao u Menziken.

Učenici su ga dočekali prigodnim programom kojeg su marljivo pripremali. Što bi sve u čizmice željele dobiti rekle su mu Marija i Tea recitacijom Dragi sveti Nikola, Doris mu je izrecitirala što želi u Pismu svetom Nikoli, a Angelina recitacijom Nikola sveti.

Nakon toga su ga pozdravile Martina i Natalija pjesmom Pozdrav svetom Nikoli, Bernard nam je opisao što sve Nikola nosi u svojoj košari, a Šime i David su rekli što im je sve donio sveti Nikola.

Budući da je prosinac vrijeme blagdana i darivanja, Ivan i Tina su recitacijom Hrvatski Božić opisali hrvatske običaje u ovo blagdansko doba.

U scenskoj igri Dobra djela Šime, David i Natalija su pokazali koja to dobra djela oni čine kako bi zaslužili poklone.

Na kraju su nas nasmijali, ali i poručili kako ne smijemo biti dobri i velikodušni samo u prosincu nego cijele godine učenici starije grupe HN Menziken Ana, Anto, Doris, Valentina, Katarina, Laura, David i Maja u igrokazu Budi i ti sveti Nikola. Program je završio zajedničkom pjesmom Sretan Božić svakome.

Kroz program su nas vodile Lea i Anna, a da su djeca bila zaista dobra cijele godine dokazao je i sveti Nikola koji je došao u pratnji Krampusa i svima podijelio poklone. Krampus je i ove godine u Menzikenu ostao bez posla jer šibu nitko nije dobio!

 

 
 
Powered by Phoca Gallery