RSS

Autor: Mihaela Šafran

 

Nikolinje u Dullikenu ove školske godine bilo je posebno jer smo ga obilježili u dva dana.

Najprije u nedjelju 6. prosinca 2015. nakon svete mise učenici Hrvatske nastave u Dullikenu pripremili su kratak program s recitacijama za doček svetog Nikole. Nakon dječjih recitacija svi su se preselili u dvoranu na ručak i s nestrpljenjem čekali dragog gosta. Sveti Nikola došao je u pratnji dvojice crnih krampusa. Unatoč nastojanjima nisu ga uspjeli omesti u dijeljenju darova.

U srijedu 16. prosinca 2015. pozvali su učenici svoje roditelje i ostale članove obitelji u školu kako bi im pripremili iznenađenje. Na nastavi su s veseljem uvježbavali igrokaz Stara, nova priča o Crvenkapici te su svoje drage goste iznenadili veselom izvedbom. U ovoj Crvenkapici osim dobro znanih likova mame, Crvenkapice, vuka, bake i lovca Luke pojavio se sveti Nikola sa svojim anđelom. Sveti Nikola je dobroj Crvenkapici donio dar i zatekao je zločestog vuka te je spasio Crvenkapicu i baku prije dolaska lovca Luke. Baka je bila jako sretna te je pozvala svetog Nikolu na ručak, a da se vuk ne bi sjetio 7 kozlića ostao je i on. Tako je i ova priča dobila sretan završetak.

Nakon igrokaza druženje je nastavljeno uz razgovor, kavu, čaj i ukusne kolače koje su pripremile vrijedne mame. Hvala im na pomoći.

Fotografije s Nikolinja pogledajte u nastavku.

 

 
 
Powered by Phoca Gallery