RSS

Autor: Danijela Babić

 

Učenike iz nastavnog mjesta St. Gallen jako su obradovala pisma koja su za njih poslali učenici 2b razreda Osnovne škole Bartola Kašića  iz Vinkovaca.

O čemu se zapravo radi? Rebeka je prije dolaska u Švicarsku pohađala 2. razred u Vinkovcima. Kako bismo održali kontakt s njezinim bivšim razrednim kolegama ali i doznali kako žive vršnjaci u Hrvatskoj, odlučili smo pisati pisma i tako se bolje upoznati. Učiteljica  2b razreda Zvjezdana Kelava rado se odazvala na ovaj mali projekt i pisma iz Vinkovaca stigla su već prije Proljetnih praznika. S kolikim oduševljenjem i radoznalošću su ih primili učenici pogledajte na fotografijama. Odmah su prionuli pisanju, crtanju i odgovaranju na pitanja.

Rebeka je davala sve “dodatne informacije” o učenicima iz Vinkovaca, ali naravno, ima još puno tema o kojima možemo pisati i izvještavati jedni druge. Jedno posebno dugačko pismo bilo je samo za Rebeku. U njemu joj je svaki učenik postavio pitanje ili ju obavijestio što se događalo u njihovom razredu otkad je ona otišla.

Djeca zaista znaju biti iskrena i emotivna. Pisma za Vinkovčane već su na putu. “Vita jela, zelen bor, čekamo brzi odgovor.”

 

 

 
 
Powered by Phoca Gallery