RSS
Autor Božica Matak   
Četvrtak, 23. lipnja 2016. 20:03

 

U ponedjeljak, 20.lipnja bilo je u našoj maloj Hrvatskoj školi u Regensdorfu svečano.

Budući da ni Nikolinje ni Majčin dan nismo slavili zajedno, odlučili smo da ćemo zajedno proslaviti završetak školske godine. Malo smo uranili pribojavajući se da se ne dogodi da opet nismo svi zajedno. Bili su tu svi  učenici, roditelji, jedna baka, jedna seka  i učiteljica. Za sve prisutne učenici su izveli mali program, prema riječima jednog tate „kratko, ali slatko“. Najprije su nas Ivan i Martin podsjetili na dragu domovinu stihovima pjesama „Hrvatska“ i „Dom“, a zatim smo se malo razveselili.

Prvo su nas Marija i Pavla nasmijale dijalogom „Pokvareni telefon“, a zatim su Gabrijel i Magdalena tražili svoje neposlušne stvari, a Ana im na neobičan način odgovarala gdje će ih naći. Stjepanu  je sve bilo dosadno, iako ga je „tata“ Dario nastojao zabaviti na sve moguće načine, ali mu je bilo zanimljivo popeti se tati na glavu. Na kraju smo prisutne malo dirnuli u srca i otpjevali „Hvala mama, hvala tata“ i zaplesali „Mali ples“.

Nakon 15-minutnog programa  zahvalili smo svima za cjelogodišnji trud i podijelili školski list, te učeničke knjižice sa zasluženim ocjenama. Posebno priznanje za osmogodišnje pohađanje Hrvatske škole dobile su učenice 8.razreda Marija Ravnjak i Pavla Žaja. Gabrijel je pohvaljen, jer je završio svoju prvu godinu u Hrvatskoj školi, a još polazi vrtić. Stjepana smo pohvalili jer je najredovitiji polaznik hrvatske nastave i nema niti jedan izostanak cijele školske godine. Pohvalili smo i roditelje koji su ustrajali u tome da njihova djeca završe Hrvatsku školu.

U ugodnom ozračju, uz mali domjenak na kraju, završili smo naše druženje upriličeno za kraj školske godine. Zahvaljujem svima na suradnji tijekom protekle godine, a Mariji i Pavli puno uspjeha u daljnjem školovanju.

 

 
 
Powered by Phoca Gallery