RSS
Autor Maja Crnjac   
Petak, 17. veljače 2017. 11:03

 

Veterinarka, učiteljica engleskog jezika, liječnica, dizajnerica odjeće, sinkroničarka, bankar, policajac, nogometaš … neka su od zanimanja koja zanimaju učenike Hrvatske nastave u Opfikonu.

O zanimanjima su učenici pisali sastave. Isto tako, crtežima su pokušali dočarati zanimanje koje im se sviđa i koje žele raditi.

 

Ja se zovem Nikola Palić. Imam 14 godina i idem u 8. razred. Već sada razmišljam o budućem zanimanju. Sljedeće godine moram tražiti posao. Zanimam se za posao u banci ili u osiguravajućoj tvrtci. Trebao bih biti dobar u školi, pogotovo iz ovih predmeta: matematika, engleski i francuski jezik. Treba se ići u sek A, odnosno biti na najboljem nivou. Najmanje se smije imati 4-5, ako se ima 4 teško se može dalje. Sada moram ići vidjeti kako je to raditi u banci ili na osiguranju. To se zove Schnuppern na njemačkom jeziku. Poslije ljetnih praznika počet ću s traženjem posla. Moji roditelji su zadovoljni s mojim odabirom. Rekli su mi da radim nešto što volim raditi i da biram zanimanje za koje imam dobre osobine. Meni dobro idu jezici i matematika, znam dobro razgovarati s drugima i pomoći, a sve to treba za bankarski posao ili rad u osiguranju.

Nikola, 8. r.

 

Imam 9 godina i idem u 3. razred. Nekada razmišljam o budućem zanimanju. Zanimam se za posao učiteljice. Učiteljica treba naučiti djecu pisati i čitati, mora naučiti djecu računati i o svijetu. Učiteljica treba biti dobra i voljeti djecu. Radila bih u Dietlikonu.

Leonie. 3. r.

 

Imam 11 godina i idem u 5. razred. Ja ne razmišljam puno o budućnosti. Ne znam baš gdje ću raditi. Možda ću informatičarka biti, možda glumica ili sinkroničarka. Ja baš puno ne znam o poslu informatičarke, ali znam da se može raditi u Googleu. Za posao glumice znam dosta. Ona radi ispred puno kamera i svjetala. Treba puno teksta učiti napamet i mora puno znati o ulozi koju glumi. Za sinkroničarku teksta ili filma treba isto puno teksta znati i učiti. Mora se imati dobar glas.

Polina, 5. r.

 

Ja imam 12 godina i idem u 5. razred. Nekada razmišljam o budućem zanimanju. Zanimam se za posao policajca. Policajac radi na policiji i vani. Lopove lovi, prometne nesreće istražuje. Mora vidjeti tko je kriv. Istražuje ubojstva, traži dilere droge i slično. Bratić moga tate je policajac. Treba se dugo ići u školu, mora se biti dobar u sportu. Policajac mora biti dobar u pucanju. Rekao samo mami, tati i prijateljima što želim biti. Mama kaže da budem što želim. Volim gledati detektivske serije i zato bih htio biti policajac.

Andy. 5. r.

 

Ja se zovem Melanie Šoprek, Imam 11 godina i idem u 5. razred. Nekad razmišljam što ću raditi. Zanimam se za posao u banci ili u birou. Za taj posao treba biti iz matematike i jezika dobar. Treba dobro znati engleski, francuski i njemački. Treba ići u sek A i imati najmanje 4-5. U banci bih radila na šalteru u Kantonalbank. Moja mama radi u birou za međunarodnu firmu. Moji prijatelji kažu da radim što želim. Bitno mi je da radim što volim.

Melanie, 5. r.

 

Imam 9 godina i idem u 3. razred. Nekada razmišljam o budućem zanimanju. Zanimam se za posao veterinarke. Da liječim životinje i dajem životinjama šprice. Ona liječi životinje, daje injekcije i tablete. Volim životinje, najviše konje i pse. Čitam o svijetu životinja i zato želim biti veterinarka.

Nina, 3. r.

 

Ja imam 11 godina i idem u 5. razred. Ja razmišljam o poslu na aerodromu ili zračnoj luci. Drugi izbor mi je da radim u razredu od 1. do 3. kao učiteljica. Moja mama radi na Zürich Flughafenu na šalteru i izdaje aute. Zato i ja hoću to raditi. Moja mama mora puno o autima znati, kada dođu ljudi mora pomoći, objasniti što s autima smiju i slično.

Vanesa, 5. r.

 

Ja se zovem Maja Čondić. Imam 13 godina i idem u 7. razred. Nekada razmišljam o budućem zanimanju. Zanimam se za posao učiteljice engleskog jezika. Radi se u školi taj posao i mora se imati dobre ocjene. Mora se biti u sek A ili bolje, ići u gimnaziju. Nisam nikomu rekla što hoću biti, ne znam ni ja sama što hoću biti.

Maja, 7. r.

 

Ja se zovem Ines. Imam 11 godina i idem u 5. razred. Nekada razmišljam o budućem zanimanju. Zanimam se za posao doktorice pedijatrice. Ona radi u bolnici, na hitnoj ili ima ordinaciju. Ja hoću s mojom prijateljicom gimnaziju završiti i 6 godina studirati. Puno treba učiti za posao doktorice. Treba znati dobro biologiju i kemiju. Pedijatrica treba biti dobra prema djeci i imati dobre živce jer djeca uvijek plaču kada moraju injekcije primiti.

Ines, 5. r.

 

Ja se zovem Maria. Imam 11 godina i idem u 6. razred. Nekada razmišljam o poslu veterinarke. Ona radi u bolnici za životinje. Mora gledati i znati što životinju boli, mora joj dati lijekove, nekada mora raditi čak i operacije. Mora se ići u sek A ili čak u gimnaziju. Mora se znati kakve bolesti sve ima i sve o životinji. Za veterinarku moraš pet godina studirati.

Maria, 6. r.

 

Ja imam 10 godina i idem  u 4. razred. Nekada razmišljam o budućem zanimanju. Želim biti dizajnerica haljina i druge odjeće. Moram dobro crtati i odjeću znati napraviti na šivaćoj mašini. Za taj posao mora se biti dobar u školi. Možda moram ići u školu za crtanje. Rekla sam svojim prijateljima da hoću biti dizajnerica i oni su mi rekli da je taj posao dobar za mene. Radila bih u Zari.

Sarah, 4. r.

 

 

Aris, 1. r
Aris, 1. r
Aris, 1. r
Ines, 2. r
Ines, 2. r
Ines, 2. r
Ines, 5. r
Ines, 5. r
Ines, 5. r
Kleofa, 2. r
Kleofa, 2. r
Kleofa, 2. r
Leonie, 3. r
Leonie, 3. r
Leonie, 3. r
Maja, 7. r
Maja, 7. r
Maja, 7. r
Maria, 6. r
Maria, 6. r
Maria, 6. r
Melanie, 5. r
Melanie, 5. r
Melanie, 5. r
Nikola, 8. r
Nikola, 8. r
Nikola, 8. r
Nina, 3. r
Nina, 3. r
Nina, 3. r
Polina, 5. r
Polina, 5. r
Polina, 5. r
Sarah, 4. r
Sarah, 4. r
Sarah, 4. r
Vanesa, 5. r
Vanesa, 5. r
Vanesa, 5. r
 
 
Powered by Phoca Gallery