Došašće u Nussbaumenu

„Vjekovi prolaze, kraljevi novi dolaze, al´ i danas se još veseli pastira rod cijeli i pjesmice pjeva djetetu što rodi ga djeva u štali.“ M.P. Miškina

Mija Rajič, 24.12.2020.

Najljepše, božićno doba godine i prvi tjedan došašća učenici iz Nussbaumena veselo su dočekali, otvorivši za početak božićnu kutiju u kojoj se nalazilo pismo svetog Nikole s različitim zadacima. Trebali su otkriti što više o svetom Nikoli i istražiti zbog čega je bašon zaštitnik djece. Potom je tražio da mu otpjevaju pjesmu, a na kraju su trebali i uvježbati i izvesti igrokaz. Iako je uobičajena nikolinjska proslava nažalost ove godine izostala i naše kazališne daske ostale su prazne, ipak smo se ludo zabavili izvodeći igrokaz u učionici. A sveti Nikola bio je toliko zadovoljan da su nas nakon nastave pred školom čekali predivni paketići! Dječja sreća iščitavala se na licima dok smo se pozdravljali... Ovom prilikom želim zahvaliti našim vrijednim roditeljima koji su učenicima uručili paketiće.

Idućeg adventskog tjedna čitali smo zimsku bajku i organizirali gledanje filma. Učenici su na dar dobili digitalni adventski kalendar, a možete ga pogledati putem poveznice:

https://calendar.myadvent.net/?id=bbd0ecda15e75028bc02018d57e81697 .

U posljednjem tjednu nastave marljivo smo ukrašavali naše božićno drvce u ugodnom ambijentu dok smo pjevali hrvatske božićne pjesme. Svaki je učenik izradio vlastiti ukras, te smo sve ukrase postavili na božićno drvce.

Dragi učenici, dragi roditelji, svima vama i vašim obiteljima sretni i blagoslovljeni blagdani i obilje sreće i zdravlja u novoj 2021. godini!

Vaša učiteljica Mija Rajič