Božićna radionica

Božićna radionica u Centru Hrvatske nastave u Dietikonu

Martina Kovacevic Rakonic, 20.12.2022.

Dobro znamo da vrijedan rad i zalaganje uvijek zaslužuju nagradu. Svoje su učenike, stoga, kao nagradu za njihov trud tijekom cijele godine učiteljice Hrvatske nastave u Švicarskoj odlučile razveseliti organizacijom Božićne radionice i zabave.

Radionica je organizirana 16. prosinca 2022. godine u Centru Hrvatske nastave u Švicarskoj u Dietikonu, a sudjelovali su učenici iz NM Altdorf, Dietikon, Emmenbrücke, Frauenfeld, Friesenberg, Kappeli, Luzern, Nussbaumen, Opfikon, Pfäffikon i Sargans te učiteljice Anita Banovac, Mija Rajič, Manuela Obad, Marta Obad, Martina Kovačević Rakonić i Sara Marđetko.

Učiteljica Sara osmislila je devet likovnih radionica na kojima su učenici izrađivali božićne čestitke s motivima jednostavnih i glazbenih kuglica ili 3D bora, božićne dekoracije s dedekima i bakicama, novinske gradove, drvene oblutke i jaslice te ukrase za bor u obliku snježnih kugli i papirnatih boreka.
Svi su učenici sudjelovali u barem dvije radionice i dio su izrađenih ukrasa ponijeli svojim kućama, a dijelom su okitili božićno drvce u centru. Osim ukrasa, neke su čestitke zadržali kako bi ih poklonili svojom bližnjima, dok su dio s učiteljicom Anitom poštom poslali njezinim učenicima koji u ovom trenutku čekaju na početak nastave u svojim NM. Tom su gestom poručili učenicima da ih, bez obzira na to što trenutno nemaju mogućnosti pohađati nastavu, njihove učiteljice nikako nisu zaboravile i misle i na njih.

Uz likovne radionice, velik je broj učenika razveselilo iznenađenje učiteljice Sare koja je njihova lica oslikala zimskim motivima, ali i plesni kutak, božićni keksi, kao i foto kutak gdje su se rado fotografirali sa svojim prijateljima, obiteljima, učiteljicama, ali i s radovima koje su izradili.

Fotografije s Božićne radionice možete pogledati u video zapisu, a ovi osmjesi na licima učenika motivacija su nam da učenike češće okupimo i ovako ih razveselimo.