Obavijest o upisima za novu školsku godinu 2022./2023.

Dragi učenici i roditelji, obavještavamo vas da su počeli upisi za sve učenike u hrvatsku dopunsku školu za školsku godinu 2022./2023!

Andrea Tomašević, 30.05.2022.

Osim naših redovnih grupa, od ove školske godine uvodimo novu ponudu za učenike negovornike hrvatskog jezika i srednjoškolce.
Suvremeni način života donosi nove migracije, a mnoštvo svakodnevnih obveza često ne omogućava djetetu učenje materinskog jezika pa nerijetko učenici (predškolske i rane školske dobi) ne razumiju hrvatski jezik u svakodnevnoj situaciji. S obzirom na sve veći broj djece negovornika hrvatskog jezika, provodimo ovaj poziv za iskazivanje interesa za otvaranje novih grupa za djecu negovornike kako bismo pristup učenju djetetu prilagodili u skladu s djetetovom razinom usvojenosti hrvatskog jezika.
Nastava bi se održavala na sljedećim nastavnim mjestima:
1. Basel - Brunnmatt, utorkom od 16:30 do 18:00 sati
2. Bern – utorkom od 16:30 do 18:00 sati
3. Horgen – utorkom od 18:30 do 20:00 sati
4. Emmenbrücke – srijedom od 13:30 do 15:00 sati
5. Mendrisio – srijedom /četvrtkom od 17:00 do 18:30 sati
6. Ascona – petkom od 17:00 do 18:30 sati
Isto tako, učenici srednjoškolske dobi često nakon osmog ili devetog razreda, zbog povećanog obima aktivnosti i zaduženja, završe s dopunskom nastavom hrvatskoga jezika. Međutim, mnogi od njih imaju interes za nastavak ovog oblika školovanja, ali s drugačijim, prilagođenim rasporedom. S obzirom na to, provodimo poziv za iskazivanje interesa za otvaranje nove grupe za učenike srednjoškolske dobi u Dietikonu kako bismo pristup učenju prilagodili rasporedu i obvezama učenika te u skladu s njihovom razinom učenja hrvatskog jezika.
Nastava bi se održavala u jutarnjem terminu od 10 do 13 sati, dvije subote u mjesecu, u prostoru HNuI u Dietikonu.
Ukoliko ste zainteresirani za upis vašeg djeteta negovornika ili srednjoškolca, molimo javite nam se s podacima o djetetu (ime i prezime učenika, datum rođenja, razred) te nastavnim mjestom za koje ste zainteresirani na službeni mail koordinacije: [email protected]
Zahvaljujemo učenicima iz nastavnog mjesta Kreuzlingen na predivnoj promociji: