Hrvatska dopunska škola ugostila je Teatar Kerekesh i nasmijala stotine gledatelja diljem Švicarske

Posjetili su nas "Bibi i Bubi!"

Andrea Tomašević, 08.03.2023.

Ima li boljeg načina za obilježiti ovaj dan od kratkog osvrta na protekli vikend i prvo gostovanje hrvatskog kazališta s dječjom predstavom diljem Švicarske?
Iako se ova ideja rodila slučajno, razmišljajući kako unaprijediti nastavu, još više podignuti stepenicu kvalitete nastave našim učenicima i učiniti je zanimljivijom ne samo djeci, nego i roditeljima, sami projekt ipak je iziskivao izrazito puno vremena i promišljanja. Zahvaljujući velikoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja, Upravnog odbora HDS, katoličkih misija i neopisive pomoći koordinatorice, cijeli projekt uspješno je realiziran uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i partnerstvo s Kerekesh Teatar.
Predstava "Bibi i Bubi" nasmijala je nekoliko stotina gledatelja u Locarnu, Zürichu i Dullikenu, ali i poslala važnu poruku o važnosti očuvanja okoliša: https://www.youtube.com/watch?v=t2fnvz1qPVk
Projektima koje provodimo i sadržajima koje svakodnevno nudimo na nastavi trudimo se pokazati koliko nam je stalo do naših učenika i očuvanja hrvatskog jezika i kulture.
Hvala vam na odazivu i druženju ovog vikenda u kazalištima i dvoranama jer nam je najveća nagrada vidjeti zadovoljstvo na dječjim licima.