Jesen je stigla u kanton Bern

Bern, Langenthal, Muenchenbuchsee, Thun

Kristina Galović, 05.10.2022.

Jedva smo dočekali jesen i smanjenje ljetnih vrućina. Stoga smo zadnje dane prije jesenskih praznika iskoristili za  druženje u prirodi, ali i učenje.

Učenici u Bernu, Langenthalu, Muenchenbuchseeu i Thunu učili su o nazivima pojedinog cvijeća, drveća i jesenskih plodova te uživali u natjecanju parova u prikupljanju jesenskih podova (po uzoru na aktivnost učiteljice Manuele Obad).

Nakon toga imali su dva kreativna zadatka.
Jedan od kreativnih zadataka bio je bojanje listova bijelom temperom ili vodenim bojama i otiskivanje istih na papiru. Na taj smo način dobili kreativne jesenske radove kojima smo ukrasili naše učionice. Drugi je kreativan zadatak bio "Land art" tehnikom od prikupljenih jesenskih plodova oblikovati pticu iz mašte i dati joj hrvatsko ime. Tako smo dobili "pticu hrvatske nastave", "crvenookog vrapca", "kljunastog maslačka" i sl.

U Langenthalu su stariji učenici predstavili svoj plakat o jeseni mlađim učenicima i educirali ih o bitnim obilježjima jeseni.

I za kraj. Dok učenici odmaraju na praznicima, mogu pogledati kratki, zanimljivi i prigodni crtani film pod nazivom Mišo i Robin- Jesenski plodovi, a nakon toga riješiti jedan kviz na POVEZNICI. Nakon riješenog kviza, djeca se upišu u tablicu s postignutim bodovima. Tko će biti prvi?! Onaj tko bude imao najviše točnih odgovora, a pritom bude i najbrži!