Čemu nas uči jesen?

Jesen u NM Rapperswil-Jona, Opfikon, Sargans i Pfäffikon

Manuela Obad, 12.10.2022.

Jesen i promjene u prirodi koje donosi nepresušan su izvor novih riječi i aktivnosti kojima širimo rječnik, usvajamo nove pojmove, pišemo svoje jesenske slikopriče ili glumimo u igrokazu o jeseni.

Priču o jeseni predškolci i prvašići započeli su grafomotoričkim vježbama s jesenskim motivima, nakon koje su početak jeseni obilježili likovnom radionicom Otpalo lišće. Temperom obojano lišće učenici su otisnuli na papir koji je postao poput najljepše jesenske razglednice.

Učenicima 2., 3. i 4. razreda početak jeseni poslužio je za učenje i ponavljanje hrvatskih naziva za dane u tjednu i mjesece, a igrom Pogodi koji sam? uvježbali su hrvatske nazive za dane u tjednu i mjesece nakon čega je uslijedila izrada slikopriča o jeseni koje možete pročitati i u prilogu te portreta gospođice Jesen Jesenić. Dolazak jeseni obilježili smo i, sada već tradicionalnom, potragom za jesenskim blagom. Oni stariji, učenici druge razine s dolaskom jeseni naučili su pisati u perfektu.

Osim prvog dana jeseni učenici NM Pfäffikon prigodnim igrokazom Jesenski razgovor Josipa Balaško te kazalištem u kutiji obilježili su i Europski dan jezika koji se obilježava 26. rujna diljem Europe. https://youtu.be/DdKBzmHLkH0

Čemu nas je naučila ova jesen? Uberite ono što što ste posadili i ne brinite, kišni dani na traju vječno, jer iako u početku teška, svaka je promjena prelijepa, a najbolje tek dolazi.